Ustanova Magistra Program Reference

Ustanova za cjeloživotno učenje Magistra iz Pule, mlada je ustanova koja si je za cilj postavila postati vodeća ustanova za obrazovanje stručnih kadrova za potrebe turizma .

Istraživanje tržišta rada i praćenje potreba za specifičnim profilima zanimanja u turizmu, polazište su nam za kreiranjem novih programa, kroz koje će se obrazovati stručne i svestrano osposobljene osobe za rad u turizmu te otvaranje što širih mogućnosti za zapošljavanje ili samozapošljavanje.

Naša Ustanova je osnovana krajem 2008. godine, a u 2009. godini je dobila odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH za izvođenje prvih 8 programa osposobljavanja:

– Animator slobodnog vremena u turizmu
– Voditelj poljoprivredno-turističkog imanja
– Voditelj malih hotela
– Domaćica hotela
– Voditelj ronjenja u turističko rekreativnom ronjenju
– Instruktor ronjenja u turističko rekreativnom ronjenju
– Voditelj ronilačkog centra
– Ronilac u ribarstvu

Krajem 2010. godine dobili smo odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH za izvođenje još 11 programa osposobljavanja:

– Voditelj wellnessa
– Sobarica
– Maser u wellnessu
– Pomoćni pediker
– Geliranje noktiju
– Proizvođač i prerađivač ljekovitog i aromatičnog bilja
– Voditelj ugostiteljskog objekta
– Voditelj joge i pilatesa
– Aromaterapeut
– Nutricionist
– Vrtlar

Početkom 2012. godine naša Ustanova je dobila odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH za izvođenje 2 programa usavršavanja:

– Vegetarijanski kuhar
– Kuhar wellness i dijetalne kuhinje

U 2013. godini Ustanova je dobila odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH za izvođenje 4 nova programa osposobljavanja:

– Dadilja
– Njegovateljica starih i nemoćnih osoba
– Pomoćnik u nastavi u radu s učenicima s teškoćama
– Pčelar

Početkom 2014. godine dobili smo odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH za izvođenje 2 nova programa osposobljavanja

– Instruktor grupnog fitnesa uz glazbu
– Instruktor fitnesa u teretani

U 2015. godini Ustanova je dobila odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH za izvođenje 2 nova programa osposobljavanja

– Gerontodomaćica
– Voditelj biciklističkih rekreacijskih aktivnosti

Edukacije smo provodili u više gradova Republike Hrvatske: Zagreb, Rijeka, Osijek, Zadar, Senj, Split.

Početkom 2011. godine uključili smo se u obrazovanje nezaposlenih osoba u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, podružnicom u Puli i podružnicom u Zadru. Od 2011. godine do danas educirali smo desetak grupa u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

U ožujku 2011. na natječaju smo dobili od Razvojne agencije grada Senja edukaciju 40 polaznika u dvije grupe za programe osposobljavanja: Proizvođač i prerađivač ljekovitog i aromatičnog bilja i Voditelja poljoprivredno-turističkog imanja. Ta edukacija je bila realizirana u okviru Europskog projekta grada Senja.

Iako smo mlada Ustanova na području obrazovanja odraslih, naši djelatnici i predavači imaju bogato i višegodišnje iskustvo u svojoj struci i obrazovanju odraslih, kroz kreiranje novih programa, izradu nastavnih materijala i izvođenja nastave.

Oko 150 predavača-vanjskih suradnika je do sada sudjelovalo u realizaciji osposobljavanja preko 3000 polaznika.

Ravnateljica

Ustanove za cjeloživotno učenje Magistra

Mirjeta Liverić, dipl.učit.