Vegetarijanski kuhar

Vegetarijanski kuhar

Vrsta obrazovanja:
Program stručnog usavršavanja za poslove Vegetarijanskog kuhara / kuharice, odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Cilj:
Polaznik programa Vegetarijanski kuhar steći će znanja o znanosti o prehrani i namirnicama, ovladat će vještinama potrebnim za pripremu jela i sastavljanje menija iz ajurvedske, makrobiotičke i vegetarijanske kuhinje, za organizaciju rada u kuhinji, te provođenje mjera higijene i zaštite na radu.

Nastavne cjeline:
OSNOVE ZNANOSTI O PREHRANI
OSNOVE ZNANOSTI O NAMIRNICAMA
AJURVEDSKA KUHINJA
MAKROBIOTIČKA KUHINJA
VEGETARIJANSKA KUHINJA
HIGIJENA
ORGANIZACIJA KUHINJE
ZAŠTITA NA RADU

Trajanje:
212 sati redovite nastave (152 sata teorijske nastave i vježbi, te 60 sati praktične nastave) kroz 4 mjeseca.

Uvjerenje:
Po završetku programa izdaje se uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, kojim se zvanje upisuje u e-radnu knjižicu.

Uvjeti za upis:
Završena srednja škola za:
– kuhara ili
– hotelijersko-turističkog tehničara ili
– turističko-hotelijerskog komercijalista
Navršenih 18 godina života
Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova vegetarijanskog kuhara

Cijena programa:
7.200 kn za jednokratno plaćanje, 8.000 kn za plaćanje do 10 rata.
U cijene su uračunati svi nastavni materijali, troškovi polaganja ispita i izdavanja uvjerenja.

Planirani početak nastave slijedeće grupe:
Pula – na upit
Rijeka – na upit
Zadar – na upit
Zagreb – na upit

Organizacija nastave:
vikendom (subota i nedjelja)