Program stručnog usavršavanja za poslove Kuhara wellness i dijetalne kuhinje, odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Po završetku programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.
Polaznik programa Kuhar wellness i dijetalne kuhinje steći će znanja o znanosti o prehrani, namirnicama i pravilnoj prehrani, ovladat će vještinama potrebnim za pripremu jela i sastavljanje menija iz wellness i dijetalne kuhinje, za organizaciju rada u kuhinji, te provođenje mjera higijene i zaštite na radu.
1. Osnove znanosti o prehrani
2. Osnove znanosti o namirnicama
3. Pravilna prehrana
4. Wellness kuhinja
5. Dijetalna kuhinja
6. Higijena
7. Zaštita na radu
8. Praktična nastava
202 sata redovite nastave (152 sata teorijske nastave i vježbi, te 50 sati praktične nastave).
Nastava je organizirana vikendom (subota i nedjelja) kroz 4 mjeseca.
Mogućnost izvođenja skraćenog oblika konzultativno-instruktivne nastave.
1. Završena srednja škola za:
kuhara ili
hotelijersko-turističkog tehničara ili
turističko-hotelijerskog komercijalista
2. Navršenih 18 godina života
3. Liječničko uvjerenje od medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova vegetarijanskog kuhara
6.750 kn za jednokratno plaćanje
(700 kn upisnina + 6.050 kn)
7.500 kn za plaćanje do 10 mjesečnih rata
(700 kn upisnina + 6.800 kn na rate)
U cijene su uračunati svi nastavni materijali, troškovi polaganja ispita i izdavanja uvjerenja.