Kuhar wellness i dijetalne kuhinje

Kuhar Wellness i dijetalne kuhinje

Vrsta obrazovanja:
Program stručnog usavršavanja za poslove Kuhara / kuharice wellness i dijetalne kuhinje, odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Cilj:
Polaznik programa Kuhar wellness i dijetalne kuhinje steći će znanja o znanosti o prehrani, namirnicama i pravilnoj prehrani, ovladat će vještinama potrebnim za pripremu jela i sastavljanje menija iz wellness i dijetalne kuhinje, za organizaciju rada u kuhinji, te provođenje mjera higijene i zaštite na radu.

Nastavne cjeline:
OSNOVE ZNANOSTI O PREHRANI
OSNOVE ZNANOSTI O NAMIRNICAMA
PRAVILNA PREHRANA
WELLNESS KUHINJA
DIJETALNA KUHINJA
HIGIJENA
ORGANIZACIJA KUHINJE
ZAŠTITA NA RADU

Trajanje:
202 sata redovite nastave (152 sata teorijske nastave i vježbi, te 50 sati praktične nastave) kroz 4 mjeseca.

Uvjerenje:
Po završetku programa izdaje se uvjerenje o usavršavanju, javni dokument propisan zakonom RH, kojim se zvanje upisuje u e-radnu knjižicu.

Uvjeti za upis:
Završena srednja škola za:
– kuhara ili
– hotelijersko-turističkog tehničara ili
– turističko-hotelijerskog komercijalista
Navršenih 18 godina života
Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara wellness i dijetalne kuhinje

Cijena programa:
6.750 kn za jednokratno plaćanje, 7.500 kn za plaćanje do 10 rata.
U cijene su uračunati svi nastavni materijali, troškovi polaganja ispita i izdavanja uvjerenja.

Planirani početak nastave slijedeće grupe:
Pula:   na upit

Organizacija nastave:
vikendom (subota i nedjelja)